PARIS: Det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo udgiver onsdag et 79 siders særnummer med blasfemiske tekster og karikaturtegninger af - ofte helt eller delvist afklædte - gejstlige figurer.
Blandt andet afbilleder en af ugebladets tegnere sig selv i færd med at tegne profeten Muhammed som sadomasochist iført G-streng og læder. Som hævn puster profeten sig op og truer med tsunami og fugleinfluenza, indtil tegneren skynder sig at viske tegningen ud.
Der gøres også grin med andre religioner, især kristendom og jødedom. Jesus tegnes bukket forover med et kors i numsen, som han protesterer over at to tililende forsøger at trække ud.
Ugebladet, hvis mærkevare netop er karikaturtegninger, forsvarer nok engang Jyllands-Posten ved at påpege, at ikke alle bladets tolv Muhammed-tegninger var "hårde" overfor islam, og at avisen også tidligere havde publiceret tegninger, der gjorde grin med kristendom og jødedom.
Bladet protesterer desuden over, at to franske parlamentsmedlemmer har foreslået at genindføre en tidligere blasfemilov.
"Jeg er blasfemisk, altså er jeg," skriver direktør Philippe Val i forordet og argumenterer, at uden blasfemi "ville Jorden ikke dreje rundt om Solen, og man ville fortsat helbrede neuroser med glødende jern".
Charlie Hebdo havde i februar stor oplagssucces med at bringe Jyllands-Postens tegninger, og to store franske muslimske organisationer har netop besluttet at anlægge sag i henhold til straffeloven.
Særnummeret bringer også en gennemgang af mellemøstlige journalister og redaktører, der er kommet i vanskeligheder for at have bragt tegningerne.

Bjørn Willum